2PeopleCycling

Heavy rain!

02-08-2008

Gisteren een zware fietsdag gehad. We stonden op een camping vlak onder Aberdeen (Maryculter) en hoorden het de hele nacht regenen. Wat nu? Toch maar besloten om verder te fietsen naar het noorden toe. Goed alles ingepakt en in onze regenpakken gehezen. Bah! In een uurtje waren we in Aberdeen en bij de Tourist Information een B&B geregeld voor die nacht. In Turiff (in het binnenland boven Aberdeen). Maar dat was nog een fikse tocht.

In de stromende regen gefietst over oude railwaytracks. Die lopen aardig horizontaal, met de nadruk op aardig, want zelfs 1% stijging en op gravel is loodzwaar. Zeker als het regent. Gelukkig hield in de middag het harde regenen op. In Turiff aangekomen scheen zelfs de zon weer! De B&B lag zo’n 3 miles boven Turiff en ach, op die 60 miles maakt dat ook niet meer uit. Gebeld met de gastvrouw en haar man stond aan de weg beneden om ons te verwelkomen. Wij zagen er niet uit. Bijzonder vieze tassen en fietsen en wij waren ook niet meer om door een ringetje te halen. Onze gastheer en vrouw, David en Jeanice, raakten helemaal niet in de stress en hebben met zijn vieren buiten de tassen schoongemaakt en de fietsen met de hogedrukreiniger helemaal weer schoon gespoten. Na een heerlijke douche zelf ook weer fris. David bracht ons naar Turiff waar we bij een Indian Restaurant lekker gegeten hebben met een dikke pint erbij! Daarna belde we David weer en kwam ons weer keurig ophalen.

Nog allerlei tips gekregen over de route en een uitdraai van de weersverwachtingen. Kortom, alles was perfect verzorgd tot in de details. Zij weten echt wat ‘hostmanship’ is.

Koffiepauze in Banff Koffiepauze in Banff

Nu in Banff, een vissersdorp aan de noordkant. We verwachten maandag in Inverness te zijn. Dan het ruige Schotland!

© 2012-2023 | 2PeopleCycling by Jan-Willem en Saskia | Sponsors: Inhoud Telt & Vendicum