2PeopleCycling

Fietsroutes

In 1998 begonnen we voor het eerst met fietsvakanties. Eerst Nederland verkennen: het Fietserpad en de Zuiderzeeroute. Met SNP de eerste voorzichtige fietskilometers in het buitenland: de Loire, de Tien-Eilanden route in Denemarken, Toscane en Provence. Maar we gingen het ook zelf routes bedenken: Devon/Cornwall in Engeland en de Lofoten in Noorwegen. Vanaf 2006 werden het ‘echte’ tochten en sinds die tijd schrijven wij ook onze avonturen op.

Rondje Noorwegen uhhh... en Denemarken

Na 1 maand 'workaction' in Noorwegen stapten we op de fiets voor 1 maand fietsen in dit prachtige land. Storm 'Hans' zorgde ervoor dat we onze plannen moesten bijstellen. We vervolgden onze fietstocht in Denemarken...

Olavspad Noorwegen

Na 2 coronajaren konden we in 2022 eindelijk weer als 'vanouds' erop uit trekken met de fiets. Het werd het St. Olavspad: een route langs het pelgrimspad van Oslo naar Trondheim.

Grensfietsen

In 2021 werd het weer hoog tijd voor een 'fatsoenlijke' fietsvakantie. Het buitenland lieten we nog even voor wat het is (Corona) en zo fietsten we in 17 dagen langs de grens van Nederland. En soms er even overheen...

Langs de Zweedse kust

In 2009 waren we al een keertje in Zweden toen we het laatste stuk van de Noordzeeroute fietsten. In 2018 keerden we terug. Ditmaal langs de oostkust: van Stockholm richting het noorden. Het was een tocht met vallen en opstaan...

Rondje Schotland

Na een fietspauze in 2016 te hebben gehad, gingen we er in 2017 weer tegenaan! Geen warm Frans platteland, maar de kust met een frisse noordwestenwind! In april vertrokken we naar Schotland om daar een rondje te gaan fietsen.

De Frontlijnroute en Onbegrensd fietsen Basel – Maastricht

Natuur en historie in één route, dat leek ons wel wat en dat is de Frontlijnroute. O ja, en dan fiets je natuurlijk weer terug naar huis. Wij kozen voor een stukje van Onbegrensd fietsen van Amsterdam naar Rome, maar dan in omgekeerde richting.

Fietsen naar Cambridge (UK)

Omdat Saskia in maart 2014 haar Certificate in Advanced English Level C1 Cambridge English had gehaald, besloten we in augustus maar eens zelf met eigen ogen Cambridge te bekijken! Dus op de fiets van Deventer naar Cambridge en weer terug.

De ronde van IJsland

IJsland stond al heel lang op ons ‘verlanglijstje’ en zomer 2013 was het zo ver. Onze ronde van IJsland! Het is niet een heel gemakkelijk land om te fietsen: onverharde wegen, rivieren die je moet doorwaden, zeer wisselvallig weer en kans op harde (tegen)wind. Maar daarvoor in de plaats kan je heel veel natuurschoon bewonderen!

Rondje Kopenhagen-Berlijn

Na de bijzondere tocht in 2011 besloten we om het in 2012 wat ‘rustiger’ aan te doen: fietsen vanuit huis naar Kopenhagen en Berlijn en weer terug naar huis. Via de Jutlandroute, Berlijn-Kopenhagen en R1. Toch nog een tocht van 2.250 km.

Atlantic Coast Route

In 2011 fietsten we in maar liefst 4 maanden door 9 landen langs de Atlantische kust. We volgenden de route EuroVelo 1: Atlantic Coast Route. Het werd een tocht om nooit meer te vergeten.

Rondje Het Kanaal

De Noordzee route is in 2009 gefietst. Wat nu? In 2011 stond de Atlantic Coast Route op het programma. We besloten om het eenvoudig te houden: gewoon vanuit huis beginnen en weer eindigen. Het werd een rondje Kanaal: van Nederland, België, Frankrijk, Engeland weer terug naar Nederland.

North Sea Cycle Route

De North Sea Cycle Route, oftewel Noordzeeroute, is een van de veertien lange afstandsroutes in Europa. In 5.932 km fiets je door Nederland, Engeland, Schotland, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Duitsland en zo een rondje langs de Noordzee. De Noordzeeroute hebben wij in vier vakanties gefietst.

© 2012-2023 | 2PeopleCycling by Jan-Willem en Saskia | Sponsoren: Inhoud Telt & Vendicum