2PeopleCycling

Cooling down...

12-08-2013

Na zware etappes op de Kjölur hebben we het de afgelopen dagen rustig aan gedaan. In een paar dagen zijn we van Reykholt naar Keflavik gefietst, de plek waar we 4 weken geleden zijn begonnen met onze ronde door IJsland.

Groente en vis

Zo fietsen we nog met een heerlijk zonnetje naar Hveragerði, een stadje in een geothermaal gebied. We vinden het ’t Westland van Nederland vanwege de kassen en er zijn veel hete bronnen. Wij genoten van een geriefelijk appartement en we konden de benen wat rust geven. Daarna trokken wij door naar de zuidwestpunt van IJsland. Met westenwind kracht 8 en windstoten van 72 kilometer per uur vlogen we over de weg. In een mum van tijd zaten we in Grindavik, een vissersplaatsje. Vanwege het slechte weer hadden wij een fijne stek geregeld in het pension van de visfabriek. We hoorden de wind hard loeien om het gebouw.

Badderen

De volgende dag brachten we een bezoekje aan het beroemde Blue Lagoon, op zijn IJslands Bláa lónið. Vreselijk toeristisch natuurlijk, maar we hebben genoten van het urenlang badderen, de lichaamsmassage (in het water!) en voortreffelijke lunchbuffet. Daarna trokken we naar Keflavik, nog geen 25 kilometer fietsen van Grindavik. Hier zaten we op een plek waar we makkelijker met een bus naar Reykjavik konden. Het pension was helaas zeer matig. We vermaakten ons met het kijken van de uitzendingen van Wie is de Mol 2012 op IJsland.

Noordelijkste hoofdstad ter wereld

Op zondag pakten we de bus naar Reykjavik. Te voet konden we de stad wat beter bekijken. Zo brachten we een bezoekje aan het Harpa concertgebouw, de Sólfar (het beeld van de Zonnereiziger) en Höfði, het witte huis uit 1909 waar Ronald Reagan en Mikhail Gorbatsjov in 1986 het einde bezegelden van de Koude Oorlog.

Interieur Harpa concertgebouw Interieur Harpa, concertgebouw in Reykjavik
Höfði, het witte huis Höfði, het witte huis uit 1909 waar Ronald Reagan en Mikhail Gorbatsjov in 1986 het einde bezegelden van de Koude Oorlog

Stukje fietsen

Vandaag nog heerlijk een stukje gefietst naar het uiterste puntje van het schiereiland. Vanmiddag arriveerden we weer bij Guesthouse Alex. Fietsen zitten weer in de dozen en morgenochtend vliegen we weer naar huis...

Weer bij Alex Guesthouse! Weer bij Alex!

© 2012-2023 | 2PeopleCycling by Jan-Willem en Saskia | Sponsors: Inhoud Telt & Vendicum